Епідемія у Британії: добова кількість загиблих знизилась після рекордного зростання

Понеділок, 13 квітня 2020, 07:58

У Британії вперше за кілька днів суттєво знизилась кількість померлих від коронавірусу за добу. Загальна кількість загиблих перевищила 10 тисяч.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на дані Департаменту охорони здоров’я та соціального захисту.

На вечір 12 квітня, загальна кількість померлих від Covid-19 у лікарнях Британії досягла 10 612 осіб.

Парламент Британії відновить роботу 21 квітня після місячної перерви

За добу померли 737 хворих. Таким чином, кількість загиблих вперше знизилася після того, як два дні поспіль реєстрували більше 900 летальних випадків.

Нагадаємо, рекордним показником для Британії стали 980 загиблих за добу 10 квітня.

Кількість підтверджених заражень коронавірусом зросла до 84279. Це на 5288 більше, ніж попереднього дня. Загалом тест на коронавірус здали майже 353 тисячі британців.

Міністр охорони здоров’я Метт Хенкок запевнив, що система охорони здоров’я справляється з навантаженням.

Ми збільшуємо можливості надавати допомогу пацієнтам у критичному стані, порівняно з нашими спроможностями перед епідемією. Зараз у нас вже 2295 вільних місць у відділеннях інтенсивної терапії – на 150 більше, ніж учора… Кожен, кому потрібна буде допомога від національної системи охорони здоров’я, отримає її", - зазначив Метт Хенкок.

За його словами, найближчими днями мають відкритися ще 6 нових лікарень для пацієнтів з коронавірусом на зразок Nightingale Hospital, cтвореного у Лондоні. До лікарень у зв’язку з епідемією повернулися більше 5000 колишніх лікарів.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона виписали з лікарні після лікування від коронавірусу, але поки до виконання прем’єрських обов’язків він не повертається.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.