"Ми це подолаємо": Єлизавета II виступила зі спеціальним зверненням через коронавірус

відео
Понеділок, 6 квітня 2020, 08:11

Королева Єлизавета II виступила з телезверненням до жителів Сполученого королівства і країн Співдружності у зв'язку з пандемією коронавірусу, заявивши, що країна подолає цю кризу.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Виступаючи з Віндзорського замку, 93-річна королева сказала, що "хворобливе відчуття розлуки зі своїми близькими", викликане соціальним дистанціюванням людей, нагадало їй про досвід евакуйованих дітей під час Другої світової війни.

"Хоча раніше ми стикалися з проблемами, ця проблема інша. Тепер, як і тоді, в глибині душі ми знаємо, що це правильно...Не дивлячись на те, що нам ще багато що належить пережити, ми повинні втішатися тим, що кращі дні повернуться: ми знову будемо разом з нашими друзями, знову будемо разом з нашим сім'ями, ми знову зустрінемося", - сказала королева.

Вона подякувала тим, хто виконує рекомендації влади і залишається вдома, щоб знизити поширення вірусу.

"Разом ми боремося з цією хворобою, і я хочу запевнити вас, що якщо ми збережемо єдність і рішучість, то ми це подолаємо", - сказала королева.

Єлизавета II також подякувала всім працівникам Національної системи охорони здоров'я. "Кожна година вашої важкої роботи наближає нас до того, щоб повернулися нормальні часи", - сказала королева.

Ця промова стала всього п'ятим спеціальним зверненням Єлизавети II за 68 років правління. Попередні спеціальні звернення були під час війни в Перській затоці в 1991 році, після загибелі принцеси Діани в 1997 році, після смерті королеви-матері в 2002 році і з приводу 60-річчя перебування на троні в 2012 році.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон був госпіталізований для обстеження, через 10 днів після позитивного результату тесту на коронавірус.

Загальна кількість людей, які заразилися коронавірусом, у Британії у неділю зросла до 47806.  У Великій Британії від коронавірусної хвороби померли вже 4934 людини.

Читайте також: Борис із вірусом: як Британія із хворим прем'єром змінила стратегію протидії епідемії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.