Італія відкриє всі аеропорти з 3 червня

Четвер, 21 травня 2020, 11:55

Італія з 3 червня дозволить відкритися всім аеропортам країни, частина з яких була закрита через пандемію коронавірусу у березні.

Про це у середу заявила міністр транспорту країни Паола Де Мішелі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Rai News.

"З 3 червня можна буде продовжити відкриття всіх аеропортів, коли знову будуть дозволені міжрегіональні та міжнародні перевезення, а обмеження на громадський транспорт зникнуть", - сказала вона.

МЗС почав вести переговори щодо відкриття авіарейсів за кордон

Мішелі виступила із заявою після того, як в суботу італійський уряд оголосив, що дозволить туристам з ЄС в’їжджати в країну з цієї дати. Для тих, хто перетинає кордон, більше не буде обов'язкового карантину на 14 днів.

Італія, перша європейська країна, що постраждала від пандемії коронавірусу, закрила деякі аеропорти, включаючи аеропорт Лінате в Мілані, 12 березня.

Інші аеропорти продовжили працювати, але з обмеженнями. Це, наприклад,  римський Ф’юмічіно, міланський Мальпенса та аеропорти Болоньї, Палермо, Барі і Турина.

Як відомо, до 15 червня діє заборона на в’їзд до держав Шенгену для громадян України та інших держав, що не є членами ЄС, окрім низки винятків для тих, хто проживає, працює у відповідних державах тощо.  Наразі невідомо, чи буде ця заборона поновлена.

Читайте також – "Готелі, транспорт та відновлення перельотів: як ЄС змінює правила туризму в епоху коронавірусу"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.