Німеччина продовжить обмеження соціальних контактів до 29 червня

Середа, 27 травня 2020, 08:20

Запроваджені раніше в Німеччині обмеження соціальних контактів задля стримування поширення коронавірусу будуть діяти до 29 червня.

Про це домовилися уряд Німеччини і федеральні землі, пише "Європейська правда" з посиланням на DW.

У Німеччині секс-працівники просять дозволити їм відновити роботу

Жителі і надалі повинні дотримуватися мінімальної дистанції у півтора метра та носити захисні маски при перебуванні у певних громадських місцях.

Утім, як зазначається у повідомленні, федеральні землі у рамках подовження обмежень можуть дозволити перебування в громадських місцях до 10 осіб або ж членів двох домогосподарств.

Жителям країни і надалі рекомендують звести до мінімуму кількість людей, з якими вони контактують, та не розширювати коло спілкування. При приватних зустрічах вдома в закритих приміщеннях також вимагають дотримуватися правил гігієни та дистанціювання.

Раніше досягнута домовленість між федеральним урядом та урядами земель про обмеження соціальних контактів була чинна до 5 червня.

У Німеччині розслідують спалах коронавірусу після вечірки в ресторані

Для окремих сфер економіки та суспільного життя уряд ФРН та уряди земель розробили узгоджені концепції дистанціювання та норм гігієни, які запроваджуються з поступовим відкриттям відповідних сфер.

У Німеччині в різних землях спостерігається відмінна ситуація із зараженням новим коронавірусом. Також у компетенції урядів земель та місцевих органів влади - втілення рішень щодо пом'якшень карантинних заходів.

Також Німеччина збирається скасувати попередження про туристичні подорожі для своїх громадян в 31 європейську країну з 15 червня, якщо дозволить ситуація з коронавірусом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.