Кулеба і Сійярто зустрілись в Будапешті говорити про примирення

фото
П'ятниця, 29 травня 2020, 13:20

Глава МЗС України Дмитро Кулеба розпочав зустріч з угорським колегою Петером Сійярто в Будапешті, на яку український міністр прибув автомобілем з огляду на карантин.

Як пише "Європейська правда", про це повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп. 

"Розпочався візит міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби в Угорщину - перший невіртуальний візит на посаді міністра закордонних справ і перший з часу запровадження обмежувальних заходів у контексті протидії пандемії коронавірусу COVID-19", - повідомила посол на своїй офіційній Facebook-сторінці. 

 
Фото з Facebook-сторінки посла України в Угорщині Любові Непоп

Як повідомляла "Європейська правда", оскільки авіасполучення в умовах пандемії обмежене, Дмитро Кулеба здійснює візит автомобілем, подолавши понад тисячу кілометрів з Києва до Будапешта.

Раніше в МЗС повідомляли, що Кулеба та Сійярто приділять увагу підготовці до зустрічі лідерів України та Угорщини, та "вирішенню низки проблемних питань українсько-угорських відносин".

У МЗС підтвердили візит Кулеби в Угорщину: через карантин поїде на авто

Вони також обговорять подальший розвиток інвестиційної та торговельної співпраці України та Угорщини, втілення інфраструктурних проєктів, шляхи подальшої координації зусиль з подолання наслідків пандемії COVID-19.

Українські експерти, що опікуються українсько-угорськими відносинами, напередодні візиту підготували спільну позицію щодо "червоних ліній" України у пошуку компромісу з Угорщиною.  

Перед зустріччю з Кулебою міністр Петер Сійярто зідзвонився з болгарською колегою Катериною Захарієвою, щоб обговорити питання нацменшин в Україні. 

Детальніше про те, чим можна і чим неприпустимо поступатися на переговорах з Угорщиною: Межа поступок: що може пообіцяти Зеленський заради примирення з Угорщиною

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.