В аеропортах Данії маски для обличчя будуть обов’язковими з 15 червня

П'ятниця, 5 червня 2020, 10:46

Данія вимагатиме обов’язково носити маски для обличчя в аеропортах країни з 15 червня.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідна заява розміщена на сайті данського органу авіаційних перевезень Dansk Luftfart.

У заяві наголошується, що рішення було прийнято на основі рекомендацій, опублікованих раніше Європейським агентством з авіаційної безпеки (EASA).

"Керівні принципи повинні бути запроваджені не пізніше 15 червня, що означає, серед іншого, що маски для обличчя повинні використовуватися протягом усього процесу поїздки і що протягом певного періоду часу тільки пасажири і персонал мають доступ до терміналів аеропорту", ​​- йдеться в повідомленні.

У Данії змінили правила перетину кордону для закоханих: як доказ треба показати фото чи листи

Відзначається, що деякі положення рекомендацій EASA будуть адаптовані до данських умов. Це стосується, наприклад, вимоги про соціальне дистанціювання, за якої буде дотримуватися загальна данська рекомендація 1 метр в нормальних ситуаціях.

"Сама EASA рекомендує адаптуватися до місцевих умов, де це має сенс. Керівні принципи є тимчасовими на час коронавірусної кризи", - йдеться в заяві.

В даний час Управління охорони здоров’я Данії не радить широкій громадськості носити маски для обличчя на публіці, стверджуючи, що їх переваги є недоведеними і що це може спонукати людей не дотримуватися правил соціальної дистанції.

Нагадаємо, уряди Норвегії та Данії уклали угоду про дозвіл на туристичні поїздки для громадян двох країн з 15 червня.

Читайте також: "Заражені та щасливі: як Данії вдалося вгамувати коронавірус"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.