Німеччина вважає, що може уникнути другої хвилі коронавірусу

Понеділок, 13 липня 2020, 12:26

Німеччина може запобігти другій хвилі коронавірусу восени, якщо люди будуть пильними, особливо під час літньої відпустки. 

Про це заявив в понеділок міністр охорони здоров'я Єнс Шпан, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Шпан сказав, що важливо бути пильним під час поїздки за кордон, і додав, що його турбують фотографії, на яких люди відпочивають на вечірках на Майорці та ігнорують правила соціального дистанціювання.

НАТО схвалив план дій на випадок другої хвилі коронавірусу

"Я розумію нетерпіння, але там, де є вечірки, ризик зараження особливо високий", - сказав він.

"Ось чому зараз, особливо у дні відпусток, ми повинні намагатися запобігти зараженню. Ми не повинні автоматично очікувати на "другу хвилю" восени і взимку. Разом, як суспільство, ми можемо запобігти їй, як ми робили це вже одного разу: зламати хвилю і контролювати пандемію", - підкреслив міністр.

Він додав, що понад 15,5 мільйона осіб встановили в Німеччині додаток для попередження про коронавірус. 500 тисяч осіб пройшли тестування на COVID-19 минулого тижня, найбільше з початку пандемії.

Нагадаємо, потяги німецької залізничної компанії Deutsche Bahn (DB) стали набагато пунктуальнішими в часи епідемії коронавірусу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.