Італійці з Ломбардії скаржаться на дискримінацію в інших регіонах через коронавірус

Понеділок, 13 липня 2020, 14:22

Окремі мешканці італійської Ломбардії скаржаться на дискримінацію в інших регіонах через те, що вони "з осередку епідемії".

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє The Guardian.

Деякі люди з Ломбардії розповідають, що мали проблеми з бронюванням житла для відпустки в інших регіонах країни - власники відмовляли їм, щойно з'ясовувалося, звідки вони прибувають.

У Бергамо з реанімації виписали останнього пацієнта з коронавірусом

Так сталося з Давіде Пассеріні, який є мером Фомбіо – він збирався відпочивати на вихідних у Тоскані, що у центрі Італії.

"Навіть якщо це поодинокі епізоди, від такого упередженого ставлення дуже гірко. Це наслідок необізнаності людей про те, що мешканці з найперших "червоних зон" зараз з еншою імовірністю привезуть їм вірус, тому що зараз там показники заражень близькі до нуля. Але у свідомості багатьох людей Колоньо вже асоціюється з коронавірусом", - розповів він.

Ще одна родина з ломбардійського муніципалітету Кодоньо розповіла, що після інформації про регіон їхнього походження на рецепції готелю сказали, що всі номери вже заброньовані.

Понад половина протестованих жителів Бергамо мають антитіла до коронавірусу

Ломбардія була головним осередком епідемії коронавусу в Італії. Зараз на цей регіон також припадає найбільша частка нових заражень, але тепер щоденні показники в рази менші, ніж на піку епідемії.

Вчора в Італії загалом зареєстрували 234 нових випадків коронавірусу, з яких на Ломбардію припадають 77, на другому і третьому місці за кількістю заражень - Емілія-Романья та Венето. Померли в усій країні 9 хворих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.