"Західна Сахара" і "Турки і Кайкос": сайт МОЗ сховав список країн із помилками

П'ятниця, 31 липня 2020, 08:52

З сайту Міністерства охорони здоров'я прибрали новину зі списком країн, в якому були неправильно вказані географічні назви і навіть визнавалися території всупереч офіційній позиції України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

За лінком на сайті, де раніше було повідомлення із вкладеним pdf-файлом та списком із 214 пунктів, тепер з'являється напис "Цієї сторінки вже не існує. Швидше за все, ви перейшли за неправильним посиланням". Однак якщо вручну додати до адреси старого списку символи ".pdf", з сайту МОЗ наразі можна завантажити проблемний список. 

Також з сайту міністерства прибрали першу версію цього списку, яка містила ще більше помилок. Втім, її копія доступна для перегляду у веб-архіві.  

Списки, очевидно, прибрали після статті ЄвроПравди "Країна Йти та інші шедеври перекладу: як дії МОЗ створюють проблеми для України у світі" і подальшої критики у соцмережах.

У списку були такі країни, як "Західна Сахара", "Турки і Кайкос", і фактично визнавалася незалежність Тайваню від Китаю.

Швидше за все, початково список країн переклали українською через гугл-транслейт із помилками, не консультуючись із МЗС. Варто зауважити, що новини із проміжними списками, які також містять частину помилок, і досі доступні на сайті МОЗ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.