У Нідерландах поліція виявила найбільшу лабораторію з виробництва кокаїну 

Вівторок, 11 серпня 2020, 14:56

Нідерландська поліція заявила про ліквідацію найбільшої лабораторії з виробництва кокаїну, коли-небудь виявленої в країні, та затримання 17 осіб. 

Про це поліція оголосила у вівторок, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Associated Press.

Правоохоронці виявили десятки тисяч літрів хімікатів і 100 кілограмів крек-кокаїну під час рейду в школі верхової їзди в п'ятницю. 

Біля Дюнкерка у контейнері з рисом знайшли 1,3 тонни кокаїну

Вони також знайшли спальні приміщення для персоналу в будівлі в Нівівейні, за 120 кілометрів на північний схід від Амстердама.

Лабораторія була обладнана для виробництва 150-200 кілограмів кокаїну на день, з роздрібною вартістю 4,5-8 млн євро, розповів Андре ван Рейн, головний інспектор поліцейської організації, яка викриває об'єкти такого роду.

Поліцейські зняли на відео обладнання та матеріали, в тому числі пластикові бочки і чани з хімікатами, а також кілька бетономішалок, які використовувалися для вилучення кокаїну з таких продуктів, як одяг, що був просочений цим наркотиком перед експортом в Нідерланди.

Поліція повідомила, що 13 затриманих - колумбійці, ще один підозрюваний має подвійне громадянство Нідерландів і Колумбії. Вони повинні постати перед слідчим суддею в середу і четвер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.