Байден обіцяє Україні летальну зброю, якщо переможе на виборах

Середа, 26 серпня 2020, 11:00

Джо Байден, кандидат у президенти США від Демократичної партії, обіцяє надати Україні летальну зброю, якщо переможе на виборах. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив у вітанні до Дня незалежності України, оприлюдненому на офіційному сайті.

Джо Байден наголошує, що російська агресія триває шостий рік поспіль і частина території України на Сході та Крим залишаються під незаконною російською окупацією. 

Зеленський вважає, що друга "нормандська зустріч" вказуватиме на великі шанси закінчити війну

Він зазначає, що Україна фактично веде війну "на два фронти": на Сході - проти Росії, та у тилу всередині країни - за верховенство права. 

"Як президент, я чітко дам зрозуміти Кремлеві, що Росії час припинити агресію проти України та окупацію. Адміністрація Байдена-Харріс подбає про те, щоб Україна отримувала необхідну економічну та військову підтримку, включно із летальною зброєю. 

Водночас, ми будемо заохочувати Україну продовжувати ключові реформи, життєво необхідні для її успіху", - зазначає Джо Байден.

Байден наголошує, що стабільна, незалежна, демократична і процвітаюча Україна - це добре і для Сполучених Штатів.

Нагадаємо, 19 серпня Демократична партія офіційно висунула колишнього віцепрезидента Джо Байдена суперником Дональда Трампа на майбутніх президентських виборах, які мають відбутися у листопаді 2020 року.  

Це третя спроба Байдена потрапити в Білий дім після двох провальних у 1988 і 2008 роках. 

Читайте також: Жінка для Байдена: як темношкіра кандидатка у віцепрезиденти США допоможе здолати Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: