Росія висилає з країни трьох дипломатів Словаччини 

Понеділок, 31 серпня 2020, 13:58

Росія вирішила вислати трьох співробітників посольства Словаччини в Москві у відповідь на висилку трьох своїх дипломатів. 

Про це рішення у понеділок 31 серпня повідомили в російському МЗС, пише "Європейська правда".

У понеділок до російського міністерства викликали словацького посла, якому заявили про "рішучий протест у зв'язку з безпідставною висилкою в серпні цього року трьох дипломатичних співробітників посольства Росії в Словаччині". 

Австрія вперше висилає російського дипломата - РФ вже дала відповідь

"Цей недружній крок Братислави розцінюємо як такий, що суперечить традиційному духу конструктивного розвитку відносин між нашими країнами.

Послу оголошено, що російська сторона, керуючись принципом взаємності, ухвалила рішення вислати з Російської Федерації трьох дипломатичних співробітників посольства Словаччини в Москві", - сказано в повідомленні МЗС РФ.

6 серпня влада Словаччина вирішила вислати трьох громадян РФ, які працювали в країні в якості розвідників під дипломатичним прикриттям.

Висилці російської "дипломатичної" трійки передувало кілька серйозних висновків про її діяльність на службі у російських спецслужб. За даними джерел, близьких до силовиків, це були "розвідники з дипломатичним паспортом", що є поширеним способом прикриття російських агентів.

Висилка цієї трійки імовірно пов'язана з торішнім вбивством громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі в центрі німецької столиці, яке було сплановано і організовано російською контррозвідкою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.