ЄС може покарати 9 громадян Росії за отруєння Навального - Le Monde

П'ятниця, 9 жовтня 2020, 08:17

Німеччина і Франція пропонують ЄС ввести санкції проти 9 російських державних чиновників у відповідь на отруєння опозиціонера Алексєя Навального. 

Деталі санкційного рішення стали відомі газеті Le Monde від джерел, знайомих з переговорами в ЄС, повідомляє "Європейська правда". 

Ці 9 громадян або є членами адміністрації Путіна, або високопоставленими представниками сектора державної безпеки. 

Берлін вже каже про неминучі санкції через Навального, але ще дає РФ шанс

Європейські посадовці, як повідомляється, також розглядають можливість введення санкцій проти Державного науково-дослідного інституту органічної хімії і технології. Вважається, що там було розроблено перші отруйні речовини з групи "Новічок". 

Цим особам буде заборонений в'їзд на територію ЄС, а будь-які активи, якими вони володіють в Європейському Союзі, будуть заморожені.

Санкційний список глави МЗС Євросоюзу обговорять  на засіданні в Брюсселі 12 жовтня. 

Очікується, що лідери ЄС офіційно відреагують на отруєння Навального на своєму наступному саміті 15 жовтня.

7 жовтня Франція і Німеччина підтвердили, що внесуть своїм європейським партнерам пропозиції про додаткові санкції через справу Навального.

Ця новина надійшла після того, як ОЗХЗ оприлюднила висновок щодо отруєння Навального. У ньому вказано, що у біоматеріалах російського опозиціонера виявили сліди агента, подібного до інших з групи "Новічок".

Британія заявила, що разом із іншими країнами працюватиме над запровадженням санкцій проти російських посадовців у зв'язку з отруєнням Навального.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.