"Не більше ніж клаптик паперу": в Азербайджані оцінили визнання Карабаху Сенатом Франції

Середа, 25 листопада 2020, 20:52

Помічник президента Азербайджану Хікмет Гаджиєв прокоментував прийняту в середу, 25 листопада, Сенатом Франції резолюцію щодо визнання Нагірного Карабаху.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на 1news.az.

За словами Гаджиєва, проєкт резолюції представила група сенаторів, які нібито перебувають під впливом вірменського лобі і діаспори

"Перш за все хочу відзначити, що ця резолюція для Азербайджану лише клаптик паперу. Прийнята з політичних амбіцій резолюція не тільки грубо порушує міжнародні правові норми, Статут ООН і відповідні резолюції Радбезу ООН, але і викликає серйозні питання до об'єктивності діяльності Франції і як співголови Мінської групи ОБСЄ, і як постійного члена Ради Безпеки ООН", - заявив він.

Як зазначив Гаджиєв, це провокаційне рішення Сенату - показник традиційної підтримки французькими політичними колами Вірменії.

"Ми рішуче відкидаємо і спростовуємо брехливі, наклепницькі звинувачення в резолюції, спрямовані проти Азербайджану і братньої нам Туреччини, різко засуджуємо спроби перекрутити історичні, політичні та правові аспекти конфлікту", - заявив помічник президента Азербайджану.

Нагадаємо, верхня палата парламенту Франції проголосувала в середу, 25 листопада, за резолюцію щодо визнання Нагірного Карабаху.

За висловилися 305 сенаторів, проти - 1.

Резолюція не має законодавчої сили і носить рекомендаційний характер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.