У Польщі видаватимуть "паспорти вакцинації" після щеплення від коронавірусу

Четвер, 14 січня 2021, 10:22

Люди, які вакцинуються проти COVID-19 у Польщі, отримають документ про підтвердження щеплення після того, як отримають другу дозу вакцини.

Про це заявила заступниця міністра охорони здоров’я Польщі Анна Голавська, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Після вакцинації підтвердження надійде у вигляді QR-коду, який можна завантажити з особистого кабінету на сайті електронного уряду чи облікового запису системи охорони здоров’я. Також буде можливо роздрукувати документ у пункті вакцинації.

Прем’єр Польщі обурений поведінкою знаменитостей, що вакцинувалися позачергово

"Код буде так званим паспортом вакцинованої особи, який підтверджуватиме, що людина була щеплена і може використовувати права, на які мають право вакциновані люди", - сказала Голавська.

Пропозиція щодо "паспортів" була включена до національної програми імунізації Польщі, прийнятої урядом у грудні, в якій зазначалося, що вакциновані люди зможуть користуватися послугами охорони здоров'я без додаткового тестування і їм також не доведеться проходити карантин після контакту з людиною, інфікованою COVID-19.

Кілька країн ЄС, таких як Кіпр і Греція, виступили за скасування карантину та інших обмежень на в'їзд для мандрівників, які матимуть "паспорт вакцинації".

Скандал із вакцинацією у Польщі: знаменитості отримали щеплення одними із перших

Однак досі незрозуміло, на яких умовах може ґрунтуватися така загальноєвропейська сертифікація та чи буде вона здійснена.

Станом на кінець минулого тижня  Польща отримала 697 320 доз вакцини Pfizer/Biontech, вакциновано 200 022 людини. Цього тижня Варшава очікує отримати перші дози американської вакцини Moderna. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.