Німеччина підтримує обмеження ЄС на експорт вакцин через проблеми з поставками

Вівторок, 26 січня 2021, 14:38

Міністр охорони здоров'я Німеччини підтримав пропозиції Європейського союзу щодо введення обмежень на експорт вакцин проти COVID-19  після скорочення їх поставок лише через місяць після того, як блок розпочав вакцинацію громадян.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

ЄС запропонував створити реєстр експорту вакцин на тлі розчарування через затримки поставок вакцин від AstraZeneca та інші проблеми з постачанням.

"Я розумію, що існують виробничі проблеми, але тоді це повинно впливати на всіх однаково", - сказав міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан.

"Йдеться не про Європу передусім, а про справедливий розподіл", - зазначив він, додавши, що є сенс обмежити експорт вакцин.

У п'ятницю AstraZeneca заявила ЄС, що не змогла досягти цілей постачання вакцини до кінця березня – це сталося після того, як Pfizer оголосив про тимчасове уповільнення поставок у січні.

Напередодні у Єврокомісії заявили, що ініціюватимуть контроль за експортом вироблених у ЄС доз вакцини після заяв компанії AstraZeneca, що вона зможе поставити у першому кварталі року суттєво менше доз, ніж передбачено контрактом. 

Зазначимо, AstraZeneca ще не отримала умовного затвердження для використання у ЄС - рішення Європейського медичного агентства очікується в кінці січня. 

Водночас ця вакцина вже використовується у Британії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.