AstraZenca відмовилась зустрічатися з ЄС, який висуває претензії до поставок вакцини

Середа, 27 січня 2021, 13:27

Фармацевтична компанія AstraZenca відмовилася від запланованої зустрічі з топ-чиновниками ЄС у середу ввечері для обговорення затримки у поставках вакцини.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише BBC з посиланням на офіційного представника ЄС.

Компанія, що випускає одну з передових вакцин проти коронавірусу, перебуває в центрі суперечки з ЄС з приводу поставок вакцини.

Єврокомісія звернулася до AstraZeneca через очікувані затримки з поставками вакцини

ЄС замовив 600 мільйонів доз препарату, розробленого Оксфордським університетом і AstraZeneca, перед тим, як вакцина очікує на схвалення у Євросоюзі. 

Але компанія заявляє, що у неї є проблеми з поставками, і намагається вирішити їх якомога швидше. Вона заявляє, що пізнє рішення ЄС про закупівлю вакцини не залишило їй великого простору для маневру.

Як повідомляє Politico, замість зустрічі з посадовцями ЄС компанія відповість письмово на запит єврокомісара з питань охорони здоров’я Стелли Кіріакідес з вимогою надати додаткову інформацію про прогнозоване скорочення поставок вакцини в ЄС на 60% в першому кварталі 2021 року.

Чиновник Єврокомісії сказав, що компанія підписала попередню угоду про закупівлю вакцини, яка включала зобов'язання про те, що у компанії є виробничі потужності для доставки доз.

Минулого тижня AstraZeneca заявила ЄС, що не змогла досягти цілей постачання вакцини до кінця березня – це сталося після того, як виробник Pfizer оголосив про тимчасове сповільнення поставок у січні.

У відповідь на затримки ЄС заявив, що може обмежити експорт вакцин, виготовлених у блоці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.