Норвегія через нові штами закриває кордон майже для всіх приїжджих

Четвер, 28 січня 2021, 10:59

У середу Норвегія оголосила, що закриє свої кордони для майже всіх нерезидентів, щоб уникнути поширення нових штамів коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

"Опівночі з четверга на п'ятницю Норвегія запровадить найсуворіші правила на цій території з 12 березня. На практиці кордон буде закритий для всіх, хто не живе в Норвегії", - заявила прем'єр-міністр Ерна Солберг на конференції.

Британія готує посилення прикордонних обмежень для стримування коронавірусу

Вона додала, що буде застосовуватися кілька винятків, в тому числі для медичних працівників, які прибувають зі Швеції і Фінляндії, і для людей, що перевозять товари. Крім того, під обмеження не потраплятимуть працівники сфери енергетики і оборони, а також іноземні журналісти.  

Однак обмеження поширяться на іноземних спортсменів - у той час як Норвегія готується до проведення міжнародних лижних змагань в найближчі кілька тижнів. 

Скандинавська країна, яка не є членом Європейського Союзу, має намір переглянути цей захід через два тижні. 

Нагадаємо, Європейська комісія у понеділок 25 січня запропонувала нові жорсткіші вимоги для мандрівників, які в’їжджають до Євросоюзу з-за меж ЄС, та оновила критерії, які держави-члени повинні враховувати, знімаючи обмеження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.