Данія посилила локдаун через "британський" штам

Вівторок, 5 січня 2021, 18:24

Данія у вівторок ввела нові карантинні заходи, спрямовані на стримування швидкого поширення нового варіанту коронавірусу, який вважається більш заразним. 

Про це оголосила прем'єр-міністр країни Метте Фредеріксен, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Органи охорони здоров'я Данії очікують, що новий варіант вірусу, вперше виявлений у Британії, стане домінуючим в країні до середини лютого.

Данія перетворила національний стадіон на найбільший центр тестування на коронавірус

"Мутація вже настільки поширена, що її неможливо зупинити. Але ми можемо розтягнути час, щоб вакцинувати більше людей", - сказала Фредеріксен. 

Минулого місяця в Данії спостерігалося різке зростання числа нових випадків коронавірусу і госпіталізацій, в результаті чого лікарні опинилися на межі своєї пропускної здатності.

Нові обмеження включають скорочення ліміту громадських зібрань із 10 до 5 осіб. Також буде введено правило двометрової дистанції в громадських місцях, включаючи магазини.

Данія запровадила більш жорсткий карантин в грудні - закрились бари, ресторани та інші другорядні магазини.

Органи охорони здоров'я заявили, що станом на вівторок було вакциновано 51 500 осіб або 0,9% населення. Вакцинація в приблизно 900 будинках для літніх людей буде завершена на цьому тижні - на один тиждень раніше, ніж планували. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.