У Польщі прокоментували можливий перепродаж Україні 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca

Понеділок, 15 лютого 2021, 15:14

Польща отримала запит від України щодо перепродажу вакцин від коронавірусу, але поки ніяких поставок не здійснювалося.

Про це заявила представниця Міністерства охорони здоров'я Польщі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

"Польща на сьогодні нікому не перепродавала вакцини", - сказала представниця міністерства в неділю, коментуючи заяву віцепрезидента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса про те, що Комісія допомагає Польщі в перепродажі для України 1,2 мільйона доз вакцини AstraZeneca.

Однак Міністерство охорони здоров'я підтвердило, що воно отримало пропозицію від України про перепродаж певної кількості доз.

У МОЗ також запевнили, що дози для продажу в Україну не будуть надходити із запасів, які призначені для польських громадян, включених в національну програму вакцинації.

Угоди ЄС про закупівлі допускають неприбутковий перепродаж, заявив Домбровскіс на пресконференції в Брюсселі, проведеній спільно з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

В рамках програми COVAX Україна отримає 117 000 доз вакцини Pfizer в лютому і від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca протягом першого півріччя.

Україна також закупила дози вакцини китайського CoronaVac, розробленої Sinopharm.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.