Країни Вишеграду просять ЄС допомогти полегшити прикордонний контроль Німеччини

Середа, 17 лютого 2021, 19:23

Країни Центральної Європи попросили голову Європейської Ради Шарля Мішеля допомогти полегшити контроль, введений Німеччиною на кордоні Чехії та Австрії, щоб звільнити потік товарів та промислових компонентів.

Про це заявив прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Німеччина встановила прикордонний контроль в неділю, викликаючи занепокоєння з приводу зривів ланцюга поставок.

З понеділка на чесько-німецькому кордоні утворюються довгі черги вантажівок, оскільки німецька влада допускає лише водіїв та деяких пасажирів із негативними тестами на коронавірус.

"Те, що відбувається на кордонах Німеччини, звичайно, суперечить внутрішньому ринку і є великою проблемою для всіх нас", - сказав Бабіш на пресконференції після зустрічі лідерів Вишеградської четвірки з Мішелем у Кракові.

Промисловість регіону тісно інтегрована з Німеччиною. Великі обсяги товарів з Угорщини та Словаччини та на південний схід також проходять до Німеччини через чеські та австрійські кордони.

"Ми повідомили про це Шарля Мішеля і попросили про допомогу. Умови для наших водіїв надзвичайно суворі. Я розумію Німеччину, але коли (прикордонна) ситуація змінилася в першій хвилі, ми були дуже гнучкими", - сказав Бабіш.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.