Канцлер Австрії запропонував "зелені паспорти" для вакцинованих

Четвер, 25 лютого 2021, 18:23

Канцлер Австрії Себастьян Курц виступив з ідеєю видавати "зелені паспорти" для людей, вакцинованих від коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Der Standard.

"Нам потрібен "зелений паспорт" для всіх, хто був вакцинована або має імунітет, тому що вони тільки що перенесли коронавірус або отримали новий (негативний) тест", - сказав Курц напередодні дводенного саміту ЄС, де буде обговорюватися це питання.

Авіакомпанії запропонували ЄС запровадити паспорти вакцинації

Курц також сказав, що ідея з паспортами буде застосовуватися не тільки до подорожей, але і до відвідування барів, ресторанів і заходів.

"Нам потрібна свобода пересувань в межах Європейського Союзу, незалежно від того, за діловими або особистих причин. І ми хочемо мати можливість повернутися до культурних заходів, гастрономії, готельному бізнесу і отримати від цього задоволення ", - додав він.

Курц вважає, що ця ініціатива повинна бути представлена ​​до травня або червня.

Єврокомісія критично ставиться до паспортів вакцинації від окремих країн ЄС - ЗМІ

Станом на 25 лютого, трохи більше 4% австрійського населення були щеплені від коронавірусу - 200 000 осіб отримали обидві дози.

Напередодні міністр охорони здоров'я Австрії Рудольф Аншобер заявляв, рішення про привілеї для вакцинованих осіб буде ухвалюватися у квітні.

Дебати навколо привілеїв розпалюються в сусідній Швейцарії, де в пресу потрапив урядовий документ, який вказує на підтримку схеми, яка дозволить вакцинованим людям знову їсти в ресторанах, відвідувати концерти та спортивні заходи.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель висловилась проти того, щоб вакциновані від коронавірусу мали якісь переваги над невакцинованими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.