Швейцарія не видає дозвіл на вакцину AstraZeneca через брак даних

Четвер, 4 лютого 2021, 08:28

Швейцарське медичне агентство Swissmedic поки не має наміру рекомендувати британську вакцину від коронавірусу AstraZeneca через недостатню кількість даних про її ефективність.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві на сайті агентства.

"Swissmedic зараз розглядає дві заявки на авторизацію вакцин проти COVID-19. Що стосується вакцини AstraZeneca, представлених і проаналізованих даних ще недостатньо для рішення. Щоб отримати більше інформації про безпеку, ефективність та якість, необхідні додаткові дані нових досліджень", - йдеться в заяві.

Відзначається, що для отримання остаточної оцінки, заявник, серед іншого, повинен буде надати додаткові дані про ефективність з дослідження фази III, проведеної в Північній і Південній Америці.

"Як тільки результати будуть отримані, тимчасовий дозвіл згідно з прискореною процедурою може бути виданий в дуже короткі терміни", - заявили в агентстві.

Раніше низка країн, зокрема, Італія, Польща та Швеція, заявили, що не рекомендують вакцину AstraZeneca для людей, старших 65 років.

Нагадаємо, Європейське агентство з лікарських засобів 29 січня надало дозвіл на застосування в ЄС британської вакцини від коронавірусу AstraZeneca.

Це третя затверджена у Євросоюзі вакцина, після німецько-американської BioNTech-Pfizer та американської Moderna.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.