Адвокат Трампа попросив зупинити слухання щодо імпічменту через шабат

Неділя, 7 лютого 2021, 15:45

Один із адвокатів колишнього президента США Дональда Трампа Девід Шон звернувся із листом до Сенату, в якому попросив зупинити слухання щодо імпічменту через шабат.

Як повідомляє "Європейська правда", з листом ознайомилось видання The New York Times.

Шон заявив, що він релігійний єврей, який суворо дотримується заповіді не працювати суботу, і тому не зможе брати участь у судовому розгляді, якщо він триватиме після заходу сонця в п'ятницю або відвідати засідання в суботу.

Трамп найняв нових адвокатів перед початком судового процесу щодо імпічменту

"Прошу вибачення за незручності, адже моє прохання про те, щоб процедура імпічменту не проводилась під час єврейської суботи, безсумнівно, торкнеться інших людей. Однак практика і заборони для мене обов'язкові; так що, з повагою, у мене немає іншого вибору, окрім як звернутися з цим проханням", - написав адвокат Трампа у листі.

Лист був відправлений сенатору Чаку Шумеру, демократу і лідеру більшості, сенатору Мітчу Макконнеллу, республіканцю і лідеру меншості, і сенатору Патріку Легі, демократу, який у ролі тимчасового глави головує на процесі.

У заяві в суботу ввечері представник Шумера сказав, що для Шона буде зроблено поступку, але не уточнив, як саме.

Лідерам Сенату ще належить узгодити точний графік судового розгляду, який має розпочатися у вівторок. Однак люди, знайомі з процесом, передбачають, що він затягнеться до ночі в п'ятницю і триватиме в суботу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: