Понад 80 євродепутатів вимагають відставки Борреля за "принизливу" поїздку до Москви

Вівторок, 9 лютого 2021, 14:02

Понад 80 депутатів Європейського парламенту підписали листа із закликом до відставки Високого представника з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепа Борреля через провальний візит до Москви.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA.

"Під час візиту минулого тижня пан Боррель неодноразово не захищав інтереси Європейського Союзу", - йдеться в листі до президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

Група європейських парламентарів закликала Борреля подати у відставку після "принизливої" поїздки до Москви, яка завдала "серйозної шкоди репутації Євросоюзу".

"Ми вважаємо, що президент Європейської комісії повинна вжити заходів, якщо пан Боррель не подасть у відставку за власним бажанням", - йдеться у листі, датованому понеділком і переданому агентству.

За словами підписантів листа, глава дипломатії ЄС повинен був протистояти російському міністру Сергєю Лаврову, який говорив про "зарозумілість" ЄС у справі Алєксєя Навального, і закінчити свою поїздку, як тільки дізнався про висилку дипломатів.

У вівторок Боррель буде присутнім на дебатах в Європарламенті щодо ситуації в Росії і звітуватимe про свою поїздку до Москви.

За результатами своєї поїздки до Москви очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель визнав, що вона була невдалою і що Росія та Європа все більше віддаляються одна від одної.

Як відомо, під час візиту Борреля до Москви РФ вирішила вислати трьох європейських дипломатів.

Читайте також: Приниження замість примирення: як візит Борреля до Росії став історією ганьби ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.