ВМС України провели навчання з кораблями НАТО у Чорному морі

фото
Вівторок, 16 березня 2021, 10:20

В акваторії Чорного моря катерна тактична група Військово-Морських Сил ЗСУ провела спільні тренування на морі типу PASSEX із Другою постійною морською протимінною групою НАТО (SNMCMG2).

Про це повідомило агентство Міністерства оборони "АрміяINFORM", пише "Європейська правда".

Мета тренування ― відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональних тактичних з’єднань екіпажів кораблів ВМС України з ВМС Туреччини, Румунії та Королівських ВМС Іспанії.

 

У визначеному районі групи кораблів відпрацювали тренування з протимінних дій, передачу вантажів на ходу, відбиття засобів повітряного нападу противника та провели корабельно-бойове навчання з проводки за тралами.

Крім того, військові відпрацювали елементи тактичного маневрування, тренування з сигналовиробництва з використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства.

Це другі  цього року тренування типу PASSEX за участю українських ВМС із кораблями НАТО, які відбуваються задля підтримання безпеки в Чорноморському регіоні та вдосконалення навченості і взаємосумісності під час виконання спільних морських операцій у складі багатонаціональних тактичних груп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.