Естонія продовжить використовувати вакцину AstraZeneca

Середа, 17 березня 2021, 09:03

В Естонії експертна комісія з імунопрофілактики на засіданні дійшла висновку, що країні розумно продовжувати використовувати вакцину AstraZeneca проти коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Комісія провела засідання, на якому ухвалили таке рішення, у вівторок ввечері.

Більше країн ЄС призупинили щеплення вакциною AstraZeneca

"З огляду на епідеміологічну ситуацію в Естонії, користь від подальшого використання AstraZeneca більша, ніж можлива шкода. 

Ми вирішили, що вакцинація продовжиться. На даний момент немає доказів, що застосування вакцини призводить до тромбозу", - сказала член експертної комісії з імунопрофілактики Ір’я Лутсар Естонському телебаченню.

За словами Лутсар, в четвер комісія збереться знову і обговорить письмовий звіт Європейського агентства лікарських засобів (EMA). 

"Там будуть описані всі деталі, після цього будемо вирішувати далі. Все залежить від цього дослідження", - підкреслила Лутсар.

Регулятор ЄС: немає ознак, що вакцина AstraZeneca призводить до утворення тромбів

Вже низка країн ЄС, серед яких Німеччина, Франція та Італія, заявили, що припиняють щеплення вакциною AstraZeneca після того, як кілька країн повідомили про розвиток тромбів у вакцинованих людей.

Європейське медичне агентство в останньому повідомленні знову заявило, що не бачить ознак того, що вакцина AstraZeneca стала причиною розвитку тромбів. 

ЕМА проведе спеціальне засідання 18 березня для розгляду цього питання. 

Читайте також: Паніка навколо AstraZeneca: чому країни ЄС відмовляються від вакцини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: