Іспанія пускатиме щеплених туристів з Британії, якщо ЄС не створить паспорти вакцинації

Вівторок, 2 березня 2021, 08:14

Іспанія розгляне можливість створення "зеленого коридору" для вакцинованих британських туристів, якщо ЄС не дійде згоди щодо паспортів вакцинації.

Про це заявив міністр туризму Фернандо Вальдес, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Вальдес сказав, що його уряд буде прагнути до досягнення угоди про спільну систему серед 27 країн-членів, щоб відновити туризм, але Мадрид, ймовірно, відкриє двосторонні переговори з країнами, що не входять в ЄС, якщо це не вдасться.

"Прямо зараз ми ведемо переговори з нашими колегами у Великій Британії. Для нас британський ринок - наш основний ринок. Але, очевидно, оскільки ми є членом Європейського Союзу, рішення повинні спочатку стати частиною обговорень в ЄС", - сказав Вальдес.

"І очевидно, що якщо цього не вдасться досягти, ми будемо думати про інші коридори, такі як "зелені коридори" з третіми країнами, які можуть допомогти нам відновити потоки туристів", - додав він.

Британські туристи витратили близько 20 мільярдів євро в Іспанії в 2019 році, що зробило її найпопулярнішим місцем відпочинку для мандрівників з Британії, але влітку 2020 року їхня кількість знизилася більш ніж на 80%.

Як відомо, Іспанія до 31 березня продовжила обмеження на необов'язкові поїздки з країн, що не входять до ЄС та Шенгенської зони.

Нагадаємо, Республіка Кіпр не відкрила в’їзд для українських туристів з 1 березня попри те, що такі плани анонсувалися у січні.

Водночас, громадяни України, які подорожують літаком, з 1 березня зможуть відвідувати Грузію за наявності негативного результату ПЛР-тесту.

Читайте статтю із серії публікацій "ЄвроПравди" про майбутнє подорожей за часів пандемії: "Від Грузії до Мальдів: куди пускатимуть українців без вакцин у 2021 році"

Читайте також - Як Грузія відкрила кордони для українців: спостереження першого туриста

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.