Зеленський запровадив санкції проти євродепутатів, що їздили до окупованого Криму

Вівторок, 23 березня 2021, 22:11

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію санкції Ради національної безпеки та оборони проти кількох французьких євродепутатів, які їздили до окупованого Криму - поруч із санкціями проти майже сотні російських компаній та фізичних осіб.

Відповідний указ оприлюднив Офіс президента увечері 23 березня, повідомляє "Європейська правда".

У додатку зі списком фізосіб фігурують троє європарламентарів - Віржині Жорон, Жан-Лін Лакапель та Філіпп Олів’є. Усі є представниками крайньої правої політичної групи "Ідентичність та демократія"

Санкції запроваджуються на три роки і передбачають: 

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;

2) запобігання виведенню капіталів за межі України;

3) відмову в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в'їзду на територію України.

У документі не згадується причина для запровадження санкцій проти зазначених осіб, та найімовірніше це - візит до окупованого Криму влітку 2020 року, для спостереження за голосуванням щодо поправок до Конституції РФ. Делегацію очолював депутат Європарламенту, член комітету у закордонних справах, президент Асоціації "Франко-російський діалог" Тьєррі Маріані. 

Імена усіх трьох фігурують у матеріалах "Крим. Реалії" та RFI. Фото зі своєї поїздки публікували і самі депутати.

Також їх вніс до своєї бази даних сайт "Миротворець", звинувачуючи їх у замаху на територіальну цілісність України, незаконному перетині кордону, участі у пропагандистських заходах РФ для спроби легалізації протиправної анексії Криму.  

Нагадаємо, Європарламент дистанціювався від візиту французьких депутатів, зазначивши, що вони не є офіційною делегацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.