Італія хоче вийти на пів мільйона щеплень за день

Четвер, 25 березня 2021, 11:11

Уряд Італії ставить за мету прискорити темп вакцинації від коронавірусу, щоб в країні щоденно робили пів мільйона щеплень.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ansa, про це заявив прем’єр Маріо Драгі.

За його словами, такої мети хочуть досягнути "у найближчому майбутньому".

Єврокомісія посилила механізм для контролю експорту вакцин

"Ми працюємо над тим, щоб компенсувати затримку останніх місяців. У перші тижні березня в середньому за день робили 170 тисяч щеплень - і це більш ніж удвічі більше, ніж середній показник попередніх двох місяців. Наша мета - вийти на темп до пів мільйона щеплень за день", - зазначив Драгі. 

За його словами, цьому має посприяти поява четвертої затвердженої вакцини - від фармкомпанії Johnson & Johnson/Janssen, яку розраховують отримати у квітні.

На заваді темпам вакцинації в Італії став не лише загальноєвропейський дефіцит вакцини через затримку поставок, а й через додаткове гальмування у деяких регіонах. Крім того, у регіонах бувають відмінності у тому, кого вносять до пріоритетних груп.

Драгі зазначив, що відмінності між регіонами "важко прийняти" і регіональній владі слід дотримуватися пріоритетів національного плану.

Прем’єр також заявив про необхідність для Італії досягнути автономності у питанні вакцин.

"Ми маємо створити ланцюжок постачання, який не буде вразливим до несподіваних подій або рішень за кордоном. Ми вже почали налагоджувати партнерство з міжнародними компаніями для виробництва вакцин в Італії", - зазначив він, додавши, що потрібно "посилити надійність ЄС у тому, що стосується вакцинаційної кампанії". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: