Іспанія заявляє, що "паспорти вакцинації" мають бути готові не пізніше червня

Середа, 31 березня 2021, 12:34

Іспанія очікує, що цифрові сертифікати про вакцинацію для спрощення поїздок по Європейському Союзу будуть готові не пізніше червня.

Про це заявила міністр закордонних справ Аранча Гонсалес Лайя, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Ми перебуваємо в Брюсселі з пропозицією, зробленою Комісією Європейському парламенту", - сказала Гонсалес Лайя, заявивши, що парламент погодився прискорити видачу сертифікатів, щоб полегшити поїздки по Європі.

Вона заявила, що сертифікати про вакцинацію не завадять нещепленим людям подорожувати, але люди з сертифікатом будуть перетинати кордони швидше, в той час як іншим доведеться проходити всі існуючі заходи контролю.

Нагадаємо, єврокомісар Тьєрі Бретон, відповідальний за вакцини, представив майбутній європейський сертифікат здоров'я, який діятиме з 15 червня.

25 березня депутати Європейського парламенту прийняли рішення прискорити голосування щодо "цифрових зелених сертифікатів" (Digital Green Certificate), які мають спростити вільне пересування у межах блоку. 

На запуск "паспортів вакцинації" найбільше сподіваються країни, економіка яких значною мірою залежить від туризму, розраховуючи таким чином частково врятувати наступний сезон.

Читайте також: Від Грузії до Мальдів: куди пускатимуть українців без вакцин у 2021 році

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.