У Франції розкритикували намір двох країн ЄС співпрацювати з Ізраїлем щодо вакцин

Четвер, 4 березня 2021, 12:01

У Міністерстві закордонних справ Франції критично відреагували на звістки про намір Австрії та Данії співпрацювати з Ізраїлем для виробництва вакцини від коронавірусу, наголосивши, що для блоку важливо мати єдиний підхід.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro/AFP, про це сказала речниця МЗС. 

"Ми переконані, що найефективніше рішення для того, щоб забезпечити потреби вакцинації - покладатися на європейську "рамку". Це забезпечить солідарність між країнами-членами, що зараз важливіше, ніж будь-коли, та нашу спільну ефективність", - сказала вона. 

ЄС розглядає можливість переходу на екстрене схвалення вакцин від коронавірусу

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан визнав, що у вакцинаційній політиці ЄС були невдачі, але висловив жаль з приводу спроб окремих країн-членів діяти окремо.  

Як вже повідомлялося, федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц та прем’єрка Данії Метте Фредеріксен у четвер вирушать з візитом до Ізраїлю, під час якого планується обговорювати співпрацю щодо виробництва вакцин

Себастьян Курц висловив думку про те, що Європейське медичне агенство - регулятор ЄС - надто повільно задтверджує вакцини, та що країна більше не може розраховувати виключно на ЄС. 

Прем’єрка Данії у своїх коментарях зауважила, що перемовини з Ізраїлем не означають нестачу довіри до ЄС, але країни мають зробити усе можливе, щоб прискорити виробництво вакцини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: