Наступник Меркель закликає партію швидше визначитися з кандидатом на посаду канцлера

Неділя, 11 квітня 2021, 16:17

Наступник Ангели Меркель на посаді лідера "Християнсько-демократичного союзу" Армін Лашет закликає ХДС та її баварського партнера "Християнський соціальний союз" швидше визначитися з кандидатурою на посаду федерального канцлера.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на Politico, про це  він сказав в інтерв’ю BILD am Sonntag.

За його словами, було б добре, якби ХДС і ХСС "ухвалили рішення разом і дуже швидко". 

Новий глава партії Меркель - не фаворит німців на пост канцлера

Хоча Лашета ще з моменту обрання лідером ХДС розглядають як ймовірного кандидата на посаду федерального канцлера, повести ХДС-ХСС на вибори потенційно може і лідер останньої Маркус Зьодер, один з найпопулярніших політиків в країні. Досі альянс двічі висував кандидата від ХСС, обидва програли.

Останнім часом всередині партій-партнерів зростає тиск з приводу швидшого вибору кандидата - на тлі падіння рейтингів, а також очікуваного оголошення кандидата від "Зелених" 19 квітня. За даніми останніх опитувань, підтримка ХДС-ХСС впала з 36% у січні до 27%, тоді як рейтинг "Зелених" зріс з 19% до 22%.  

Коментар Лашета з’явився перед закритою зустріччю виконавчого комітету ХДС-ХСС у неділю, але він заперечує, що рішення може бути ухвалене під час неї.  

Доповнено: за інформацією AFP, Маркус Зьодер під час зустрічі сказав, що погодиться змагатись за посаду канцлера, якщо "християнські демократи" підтримають його кандидатуру, пише Der Spiegel"Якщо ХДС готові підтримати мене, я готовий. Якщо ХДС не захочуть цього, перешкод для гарної співрпаці не буде", - сказав він. При цьому, Армін Лашет також готовий висувати свою кандидатуру. 

У Німеччині різко знизилась підтримка федерального уряду 

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вже давно заявила, що більше не намагатиметься переобратися на посаду. 

Нагадаємо, федеральні вибори у Німеччині відбудуться 26 вересня 2021 року. 

Читайте також: Провал партії Меркель: що показала "генеральна репетиція" виборів до Бундестагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.