Президія ХДС визначилася з кандидатом у канцлери Німеччини замість Меркель

Понеділок, 12 квітня 2021, 13:09

Президія німецької партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) підтримала висунення лідера партії Арміна Лашета єдиним кандидатом у канцлери Німеччини від консервативного блоку ХДС/ХСС.

Про це заявив прем'єр-міністр федеральної землі Гессен Фолькер Буф'є, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Speigel.

За словами Буф'є, кандидатуру Лашета підтримали більшістю голосів, але не одноголосно. Засідання президії проходило в Берліні.

Буф'є додав, що президія чітко дала зрозуміти, "що ми вважаємо його виключно відповідним, і попросили його тепер обговорити з Маркусом Зьодером, як діяти далі". "Проблема настільки велика, що ми можемо вирішити її тільки разом", - сказав він, маючи на увазі управління пандемією і ситуацію в Європі.

Конкурентом Лашета в боротьбі за право бути кандидатом у канцлери Німеччини залишається лідер Християнсько-демократичного союзу і прем'єр-міністр Баварії Маркус Зьодер. Слід зазначити, що його кандидатуру підтримало берлінське відділення ХДС.

Слід зазначити, що Зьодер - один з найпопулярніших політиків в країні, і багато хотів бачити кандидатом саме його, а не Лашета.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вже давно заявила, що більше не намагатиметься переобратися на посаду. 

Нагадаємо, федеральні вибори у Німеччині відбудуться 26 вересня 2021 року. 

Читайте також: Провал партії Меркель: що показала "генеральна репетиція" виборів до Бундестагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.