Президенти Єврокомісії та Євроради обговорять з Європарламентом "диванний скандал" у Туреччині

Понеділок, 12 квітня 2021, 17:39

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і президент Європейської ради Шарль Мішель зустрінуться з лідерами Європейського парламенту, щоб обговорити неоднозначний візит до Туреччини.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

За словами прессекретаря парламенту, два президенти проведуть "обмін думками" з головою Європарламенту Давідом Сассолі та лідерами політичних груп у вівторок.

Зустріч з лідерами парламенту відбудеться під час позачергової сесії конференції президентів, на якій Сассолі і глави політичних партій ЄС обговорять свій порядок денний і політичні питання.

Зустріч відбудеться через тиждень інциденту, який отримав назву Sofagate (диванний скандал). Під час зустрічі Мішеля та президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом в Анкарі був незручний момент.

На відео лідерів у президентському палаці в Анкарі видно, як Ердоган і Мішель влаштовуються на позолочених стільцях, тоді як фон дер Ляєн, здається, не знає, де повинна сидіти.

В результаті вона влаштовується на дивані, на певній відстані від Ердогана і Мішеля, навпроти міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу.

Критики сказали, що Мішель не повинен був погоджуватися з розстановкою стільців, коли побачив їх. Минулого тижня Мішель визнав, що, можливо, зробив помилку, але сказав, що побоювався, що висловлювання про це могло викликати дипломатичний інцидент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.