Зеленський: Якщо США бачать Україну в НАТО, то мають посприяти її членству не лише на словах

Понеділок, 12 квітня 2021, 19:56

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо Сполучені Штати Америки бачать Україну в НАТО, то мають посприяти її майбутньому членству "не лише на словах".

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав кореспондентам CNN під час візиту на лінію зіткнення. 

Зеленський зазначив, що США є "хорошим другом" України, але президентові Джо Байдену "варто робити більше" для стримування Росії і завершення конфлікту.

Держсекретар США прибуде до Брюсселя у день проведення комісії Україна-НАТО

За його словами, це могла би бути більша підтримка зброєю, фінансуванням на оборону та насамперед підтримка для здобуття членства в НАТО, що дозволило б Україні розраховувати на захист у разі нападу. 

"Якщо вони [США] бачать Україну в НАТО, вони мають казати про це прямо, і потрібні кроки. Не лише слова", - цитує Зеленського CNN.

Нагадаємо, раніше речниця Білого дому заявила, що адміністрація Байдена підтримує прагнення України вступити до НАТО, але це рішення залежить від цілого Альянсу.

Як повідомляла "ЄвроПравда", у телефонній розмові з Байденом президент Зеленський отримав відповідь на своє запитання щодо членства України в НАТО. Адміністрація Байдена вважає, що реалізація програми реформ, заснованої на спільних демократичних цінностях, є центральною для євроатлантичних прагнень України.

Читайте детальніше у статті: Між міфами та натяками: приховані деталі розмови Байдена і Зеленського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.