Кулеба розповів, як країни НАТО могли б допомогти Києву на тлі ескалації РФ

Вівторок, 13 квітня 2021, 13:42

Подальші санкції проти Москви та додаткова військова допомога Києву з боку партнерів по НАТО могли б допомогти Києву на тлі останнього загострення напруги на Сході України і стягнення військ РФ до українських кордонів.

Про це на спільному брифінгу з генсеком НАТО в Брюсселі заявив у вівторок глава МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляє "Європейська правда".

"На оперативному рівні нам потрібні заходи, які будуть стримувати Росію і стримувати її агресивні наміри. Це може бути... новий раунд санкцій, які піднімуть ціну російської агресії", - сказав Кулеба.

У НАТО прокоментували можливість членства України за відсутності контролю над територією

"Це може бути пряма підтримка, спрямована на зміцнення обороноздатності України. Тому що ми знаємо, що Росія не шкодує сил, щоб зашкодити третім країнам співпрацювати з Україною в оборонній сфері", - зазначив міністр.

Він додав, що Росія працює над тим, щоб підірвати оборонні спроможності України.

"Є тільки одна річ, яку я б хотів підкреслити: деякі заходи, про які ми говоримо, можуть виглядати витратними, але ціна запобігання все ж буде нижчою, ніж ціна припинення війни і пом'якшення її наслідків. Краще діяти зараз, щоб перешкодити подальшій ескалації", - сказав міністр.

Кулеба також заявив, що Україна вірить у виконання обіцянки НАТО, яку Альянс дав щодо її майбутнього членства на Бухарестському саміті в 2008 році.

Глава МЗС України 13 квітня прибув до штаб-квартири НАТО в Брюсселі для участі в позачерговому засідання Комісії Україна-НАТО, яку Київ ініціював через зростання російської агресії.

6 квітня президент України Володимир Зеленський заявив у розмові з генсеком НАТО, що приєднання до Альянсу є для України єдиним шляхом до врегулювання конфлікту на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.