Lufthansa заявила про призупинення польотів над Білоруссю

Вівторок, 25 травня 2021, 08:58

Німецька авіакомпанія Lufthansa заявила, що на тлі останніх подій призупиняє польоти у повітряному просторі Білорусі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на SPIEGEL.

"У зв’язку з нинішньою невизначеною ситуацією, ми наразі призупиняємо операції у повітряному просторі Білорусі", - оголосили у компанії. 

Лондон відкликав дозвіл "Белавіа" на польоти в Британію, вимагає уникати Білорусі

Речниця сказала, що не готова відповісти, чи відбудеться наступний найближчий рейс між Франкфуртом та Мінськом у середу.

Нагадаємо, у неділю 23 травня Білорусь підняла винищувач, щоби посадити у Мінську літак Ryanair, нібито через повідомлення про бомбу на борту. У літаку перебував опозиціонер, колишній редактор телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич, в аеропорту Мінська його разом з подругою затримали. Інцидент викликав різку реакцію світу. 

Згодом вдень 24 травня затримали виліт Lufthansa з Мінська до Франкфурта, нібито також через загрозу теракту, яка потім не підтвердилася.

Латвійська airBaltic відмовилася від польотів над Білоруссю

Увечері 24 травня очільники держав та урядів Євросоюзу ухвалили політичне рішення про посилення тиску на самопроголошеного президента Александра Лукашенка. У тому числі Рада ЄС має ухвалити юридичну заборону для  авіакомпаній з Білорусі використовувати повітряний простір ЄС – як транзитом, так і для рейсів до аеропортів ЄС

Примітно, що законодавчої заборони на транзит авіа простором Білорусі в ЄС вирішили не накладати, однак оприлюднять рекомендацію для європейських авіакомпаній оминати білоруську територію. Як відомо, деякі країни пішли на крок далі заборонивши усі авіарейси, які проходять через Білорусь.

Детальніше читайте у статті – "Тероризм від Лукашенка: чим загрожує диктатору Ryanair-конфлікт із Заходом",

Про те, як санкції мають вплинути на Білорусь, дивіться також у відео "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.