МЗС РФ: дівчину Протасевича, зняту з ним з рейсу Ryanair, затримали на 72 години

Вівторок, 25 травня 2021, 15:47

Міністерство закордонних справ РФ підтвердило, що в Білорусі затримали Софію Сапегу - дівчину співзасновника опозиційного телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича, яких 23 травня зняли з рейсу Ryanair після примусової посадки літака в Мінську.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві на сайті МЗС РФ.

"Білоруська сторона підтвердила факт затримання Сапеги на 72 години у зв'язку з виниклими щодо неї підозрами в скоєнні в період з серпня по вересень 2020 року злочинів, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу Білорусі. Після закінчення трьох діб щодо неї буде прийнято рішення про обрання запобіжного заходу або звільнення", - йдеться в заяві.

Також повідомляється, що в першій половині дня 24 травня російський консул зустрівся з батьками Сапеги та рекомендував адвоката, який вже приступив до роботи. "Очікуємо отримання дозволу на консульську зустріч з Сапегою найближчий час", - йдеться в заяві.

Слід зазначити, що першим про затримання Сапеги повідомив Європейський гуманітарний університет, де вона навчається.

Університет повідомив, що Софія є громадянкою Росії, вивчає міжнародне право та європейське законодавство і готувалася захищати свою магістерську роботу. Вона разом з Романом літала до Греції на відпочинок.

Представники білоруського режиму у своїй заяві щодо ситуації з Ryanair взагалі не згадали імена затриманих після посадки Протасевича та Сапеги. 

Детальніше читайте у статті – "Тероризм від Лукашенка: чим загрожує диктатору Ryanair-конфлікт із Заходом",

Про те, як санкції мають вплинути на Білорусь, дивіться також у відео "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.