В Естонії провалився вотум недовіри уряду

Середа, 16 червня 2021, 20:08

В естонському парламенті не знайшлося достатньої кількості голосів для висловлення недовіри уряду прем’єри Каї Каллас.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Голосування відбулося вдень 16 червня. За вотум недовіри проголосували 36 депутатів з 55 присутніх, проти - 55. Для висловлення вотуму недовіри потрібен був 51 голос.

Естонія через 15 років припинить фінансування російськомовних шкіл з бюджету

"За" голосували представники партії "Вітчизна", соціал-демократи і Консервативна народна партія (EKRE), проти - депутати "Партії реформ" та Центристської партії.

Нагадаємо, заяву про винесення недовіри внесли депутати опозиційної Консервативної народної партії (EKRE) і партії "Вітчизна" (Isamaa).

Лідер консерваторів Март Хельме заявив, що під керівництвом Каллас уряд партії Реформ і Центристської партії "за кілька місяців втратив умови економічного розвитку і підвищення обороноздатності Естонії, створені попереднім Кабінетом міністрів. Уряд ухвалив некомпетентні рішення у сфері економічної політики, що завдають істотної шкоди естонським компаніям, розвитку сільських районів і національної безпеки".

Більше про Каю Каллас, яка очолює уряд Естонії з кінця січня 2021 року, читайте у статті Ще далі від Росії: що відомо про нову очільницю уряду Естонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.