Італія почала видавати "паспорти вакцинації"

П'ятниця, 18 червня 2021, 07:49

Італія приєдналася до схеми ЄС з видачі сертифікатів вакцинації, яка полегшить жителям країни повернення до нормального життя як вдома, так і під час подорожей.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA.

Люди, які повністю вакциновані, вилікувалися від Covid-19 або здали негативний результат на коронавірус, можуть завантажити сертифікат, який дозволяє їм вільно переміщатися в блоці.

Італія також розглядає можливість скасування вимоги про те, щоб люди носили захисні маски для обличчя на відкритому повітрі, оскільки кількість хворих в країні продовжує падати.

Вимога була введена восени минулого року. У четвер залишалося неясним, коли саме її скасують.

"Можливість знімати маску на вулиці починаючи з літа - це мета уряду, і ми близькі до цього", - заявив міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо.

У засобах масової інформації ходили чутки, що це правило може бути скасовано в середині липня, в той час як інші вважали, що це може відбутися раніше.

У приміщеннях вимоги до масок поки залишаються незмінними, також вони є обов'язковими в магазинах, автобусах, поїздах і ресторанах.

Як відомо, ЄС запроваджує сертифікати COVID-19, які вказуватимуть, чи людина щеплена, чи має імунітет, оскільки вона раніше була інфікована, чи нещодавно пройшла негативний тест.

Система повинна бути готова до 1 липня, хоча деякі країни вже запустили сертифікати раніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.