Відбудова постраждалих від повеней районів у Німеччині може зайняти роки

Вівторок, 20 липня 2021, 10:22

За оцінкою німецької будівельної індустрії, відбудова після повеней у землях в Рейнланд-Пфальц і Північний Рейн-Вестфалія займе кілька років.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel Online.

"Після повені на Ельбі в 2002 році знадобилося близько трьох років, щоб відремонтувати найбільші пошкодження, і п'ять років, щоб постраждалі райони знову виглядали акуратно", - сказав Райнгардт Кваст, президент Центральної асоціації будівельної індустрії Німеччини (ZDB).

Внаслідок повеней у Німеччині 170 людей вважаються зниклими безвісти

Масштаби збитків ід стихії на заході Німеччини також великі, проте їх точні обсяги поки визначити складно.

"Будівельні компанії та фахівці здатні збільшити свою продуктивність до 120-130%", - зазначив Кваст, підкресливши, що при цьому замовлення можуть бути перерозподілені з пріоритетом на постраждалі регіони.

Водночас, за словами глави асоціації, яка представляє близько 35 000 будівельних компаній в Німеччині, нинішня нестача багатьох будівельних матеріалів залишається проблемою.

"Якщо труби були змиті, їх потрібно привозити з іншої частини країни", - сказав він.

Зруйновані мости також є перешкодою при реконструкції. "Без тимчасових мостів будівельним компаніям і майстрам доведеться робити величезні об'їзди", - пояснив Кваст.

Як повідомлялось, збитки від стихійного лиха обійдуться страховим компаніям у Німеччині на суму від двох до трьох мільярдів доларів. Близько 45% будівель у Німеччині застраховані від наслідків повеней і паводків.

Зливи на заході Європи призвели до повеней не лише у Німеччині, а й сусідній Бельгії та Нідерландах. Влада Бельгії повідомила, що кількість загиблих в результаті повеней зросла до 36.

Цими вихідними повінь дісталася Австрії, звідти даних про жертв не надходило.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.