У Німеччині обіцяють нову систему екстреного сповіщення про стихійні лиха

Вівторок, 20 липня 2021, 16:54

У Німеччині хочуть на майбутнє розробити нову систему сповіщення про стихійні лиха, щоб люди у зонах ризику отримували попередження через SMS.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel, про це у коментарі ЗМІ розповів керівник Федерального офісу цивільного захисту.

За його словами, технічну оцінку потенційної системи завершать до осені. Принцип передбачає, щоб у разі ризику значного підвищення рівня води на всі телефони, що перебувають у зоні досяжності найближчої вежі зв’язку.

Певні застереження такої системи пов’язані з захистом даних і вартістю - проєкт на початковому етапі може коштувати понад 20 млн євро. 

Тим часом міністр довкілля Баварії пообіцяв більші інвестиції у системи захисту від повеней, з огляду на те, що зі зміною клімату екстремальні погодні явища траплятимуться все частіше.

Нагадаємо, після сильних злив минулого тижня федеральні землі Рейнланд-Пфальц та Північний Рейн-Вестфалія постраждали від повені, яку називають наймасштабнішою з часів Другої світової війни.

Понад 160 людей загинули і близько 170 досі вважаються зниклими безвісти

За оцінкою німецької будівельної індустрії, відбудова після повеней займе кілька роківВ уряді оцінюють вартість майбутніх робіт мільярдами євро. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.