Amazon оштрафували на 746 млн євро за недотримання правил конфіденційності ЄС

П'ятниця, 30 липня 2021, 17:09

Управління із захисту даних Люксембургу (CNPD) оштрафувало компанію Amazon на 746 мільйонів євро за недотримання правил конфіденційності ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Згідно з останніми документами компанії, рішення було прийнято 16 липня, і регулюючий орган ухвалив, що "обробка персональних даних Amazon не відповідала Загальному регламенту ЄС про захист даних".

"Ми вважаємо рішення CNPD необґрунтованим і мають намір рішуче захищатися в цьому питанні", - йдеться в заяві компанії.

Відповідаючи на питання про постанову, представник Amazon сказав: "Ми категорично не згодні з постановою CNPD і маємо намір подати апеляцію. Рішення, яке стосується того, як ми показуємо клієнтам релевантну рекламу, ґрунтується на суб'єктивних і неперевірених інтерпретаціях європейського закону про конфіденційність і пропонований штраф абсолютно не відповідає навіть цієї інтерпретації".

Орган із захисту даних також вимагає "перегляду практики", але в документації не описується, в чому саме полягають вимоги.

Нагадаємо, Суд Європейського союзу підтримав онлайн-платформу Amazon, скасувавши рішення Європейської комісії, згідно з яким компанія отримала незаконну державну допомогу в Люксембурзі у вигляді зниження податків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.