Режим Лукашенка намагався силою вивезти спортсменку з Олімпіади, вона просить допомоги

Неділя, 1 серпня 2021, 17:46

Легкоатлетка з Білорусі Христина Тимановська, яка перебуває на Олімпіаді в Токіо, заявила, що її силою відвезли в аеропорт після того, як вона поскаржилася на національних тренерів, і попросила міжнародного захисту.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Тимановська, яка в понеділок мала змагатися в бігу, заявила, що просила захисту японської поліції в токійському аеропорту, щоб їй не довелося сідати на рейс.

"Я не повернусь до Білорусі", - сказала вона Reuters у повідомленні через Telegram.

У заяві Білоруського олімпійського комітету йдеться, що тренери вирішили відкликати Тимановську з Ігор за порадою лікарів щодо її "емоційного, психологічного стану".

Фотограф Reuters був свідком того, як спортсменка стояла біля японської поліції. "Я думаю, що я в безпеці. Я в поліції", - сказала Тимановська

Джерело з Білоруського фонду спортивної солідарності, який підтримує спортсменів, ув'язнених або відсторонених за політичні погляди, сказало, що Тимановська планує попросити притулку в Німеччині або Австрії в понеділок.

У відео, опублікованому в Telegram Білоруським фондом спортивної солідарності, Тимановська попросила Міжнародний олімпійський комітет долучитися до її справи.

Представник МОК сказав, що керівний орган бачив повідомлення ЗМІ та вивчає їх. Речник заявив, що звернувся за поясненнями до Олімпійського комітету Білорусі.

24-річна Тимановська сказала, що тренери прийшли до її кімнати в неділю і сказали зібратися. Потім її доставили в аеропорт. Вона сказала, що її забрали з команди через "те, що я говорила у своєму Instagram про недбалість наших тренерів".

Тимановська поскаржилася в Instagram, що її включили в естафету 4х400 м після того, як було виявлено, що деякі члени команди не мають права брати участь у Олімпійських іграх, оскільки вони не пройшли достатню кількість допінг-тестів.

"Деякі з наших дівчат не прилітали сюди, щоб брати участь у естафеті 4х400 м, тому що у них не було достатньо допінг-тестів. І тренер додав мене в естафету без мого відома. Я говорила про це публічно. Головний тренер підійшов до мене і сказав, що зверху було наказано мене видалити з команди", - сказала вона.

Тимановська додала, що вона звернулася до представників білоруської діаспори в Японії, щоб забрали її в аеропорту.

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала МОК розглянути справу спортсменки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.