Німеччина змінила свого представника на саміті Кримської платформи

Субота, 21 серпня 2021, 17:52

Замість міністра закордонних справ Німеччини Гайко Мааса на установчий саміт Кримської платформи прибуде міністр економіки та енергетики Петер Альтмаєр.

Як передає "Європейська правда", про це агентству Інтерфакс-Україна сказала посол Німеччини Анка Фельдхузен.

"Німеччину на першому саміті Кримської платформи буде представляти федеральний міністр економіки і енергетики Петер Альтмаєр. Він є близькою довіреною особою федерального канцлера Меркель і раніше займав посаду глави федеральної канцелярії. Тому, напевно, не є випадковістю, що в понеділок саме міністр Альтмаєр приїде до Києва після того, як федеральний міністр закордонних справ Хайко Маас, на жаль, змушений був терміново скасувати свою участь у Кримській платформі через події в Афганістані ", - розповіла Фельдхузен.

Як зазначають дипломатичні джерела ЄвроПравди, причиною заміни представника Німеччини є форс-мажорні обставини у Мааса у зв’язку з подіями в Афганістані. Маас, який мав прибути до Києва, "потрапив під вогонь критики у зв’язку з невдачами в процесі евакуації німецького контингенту та громадян Афганістану", додало джерело.

Через це міністр має лишатися у Німеччині, тож Берлін був змушений замінити свого представника, зізнається джерело.

Водночас, одночасна заміна представництва США і Німеччини на міністрів енергетики дозволить обговорити питання, пов’язані з "Північним потоком-2" на зустрічах на полях Кримської платформи.

Фельдхузен зазначила, що в 2019 році міністр Альтмаєр брав активну участь в переговорах за контрактом про транзит газу між "Нафтогазом" і "Газпромом".

"Тема енергетичної безпеки в контексті "Північного потоку-2", безумовно, також буде на порядку денному міністра Альтмаєра на полях саміту Кримської платформи", - додала посол.

Раніше повідомлялося, що американська міністр енергетики Дженніфер Гренголм очолить президентську делегацію США на саміті Кримської платформи 23 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.