Британія: у хаосі біля аеропорту Кабула загинули 7 афганців

Неділя, 22 серпня 2021, 11:42

У результаті паніки та хаосу серед людей, які намагаються проникнути в міжнародний аеропорт Кабула, загинули семеро афганських мирних жителів.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, пише "Європейська правда" з посиланням на BBC.

"Умови на місцях залишаються надзвичайно складними, але ми робимо все можливе, щоб управляти ситуацією якомога безпечніше і надійніше", - йдеться в заяві офіційного представника міністерства.

З Афганістану вилетів український військово-транспортний літак

За межами аеропорту Кабула у суботу відбувалися хаотичні сцени, тоді як тисячі афганців відчайдушно намагалися втекти, проникнувши на летовище. Західні уряди намагаються евакуювати своїх громадян і окремих афганців, яким загрожує небезпека від талібів. 

Близько 4500 американських військовослужбовців утримують тимчасовий контроль над міжнародним аеропортом імені Хаміда Карзая. Близько 900 британських солдатів також патрулюють летовище в рамках зусиль з гарантування безпеки евакуаційних рейсів.

Бойовики "Талібану" займають контрольно-пропускні пункти по периметру аеропорту і блокують в'їзд афганців без проїзних документів. У натовпі відбувається тиснява, люди зазнають травм,  особливо коли бойовики "Талібану" стріляють в повітря, щоб відігнати цивільних афганців.

Авіабаза ВПС США в Німеччині стане первинним центром прийому евакуйованих афганців

Сполучені Штати і Німеччина закликали в суботу своїх громадян в Афганістані уникати поїздок в аеропорт Кабула, пославшись на загрозу безпеці.

22 серпня вранці в аеропорту "Бориспіль" приземлився другий евакуаційний борт України, що доправив людей з Кабула до Києва. Військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних Сил евакуював з Афганістану 83 особи, зокрема 31 українця, а також громадян інших держав. 

США звернулися до України з проханням допомогти в реалізації операції щодо евакуації з Афганістану осіб, яким загрожує небезпека.

Читайте також: Шаріат із послабленнями: що чекатиме Афганістан під владою талібів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.