Зеленський ​​розраховує на офіційну підтримку Румунією майбутнього членства України в ЄС

П'ятниця, 27 серпня 2021, 14:38

Президент Володимир Зеленський розраховує на підписання з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом декларації про визнання європейської перспективи України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Зеленський заявив на брифінгу в Кишиневі після зустрічі з президентами Молдови, Польщі та Румунії.

"Наступним важливим кроком має стати визнання європейської перспективи держав "Асоційованого тріо". Україна вже почала відповідну роботу з кожною державою Європейського Союзу окремо. Я вдячний президентові Анджею Дуді за те, що Польща однією з перших зафіксувала свою підтримку в нашій двосторонній декларації", - сказав Зеленський. 

Румунія підтримує прагнення України стати членом ЄС та НАТО - прем’єр

"Я дуже розраховую, що незабаром аналогічну декларацію ми підпишемо з президентом Румунії", - додав український президент.

Він висловив переконання, що серйозність намірів Європейського Союзу у цьому питанні має засвідчити майбутній саміт "Східного партнерства".

Як повідомлялося, під час першого саміту "Асоційованого тріо" у Батумі в липні президенти України, Грузії та Молдови підписали Декларацію щодо європейської інтеграції.

Декларація визначає, що угоди про асоціацію з ЄС є ключовими дорожніми картами реформ, і продовження їхньої імплементації становить основу для зміцнення політичної асоціації та подальшого поглиблення економічної та галузевої інтеграції трьох асоційованих партнерів з Євросоюзом.

Крім того, раніше три країни зобов’язалися підтримати вступ України до ЄС – Литва, Латвія та Польща. Із цими державами були підписані декларації щодо європейської перспективи України. Ці документи не були оприлюднені публічно.

Також Естонія підписала документ про готовність підтримати вступ України в ЄС.

Читайте також: Євростратегія Зеленського: як Україна планує боротися за вступ до ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.