У Франції планують третю дозу вакцини для людей похилого віку та вразливих груп

Четвер, 5 серпня 2021, 11:44

У Франції людям похилого віку та вразливим групам, ймовірно, знадобиться третє щеплення від коронавірусу і цей процес може початися з вересня.

Про це заявив президент Еммануель Макрон, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Третя доза, ймовірно, буде потрібна не всім одразу, але в будь-якому випадку для найбільш вразливих і літніх людей", - сказав Макрон.

Французький уряд знову намагається активізувати програму вакцинації проти COVID-19 на тлі підготовки до четвертої хвилі вірусу та вуличних демонстрацій на знак протесту проти "паспортів здоров’я".

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я закликав у середу припинити додаткові вакцинації проти COVID-19 принаймні до кінця вересня.

Нагадаємо, минулими вихідними у Франції понад 200 тисяч осіб по всій країні взяли участь в демонстраціях проти планів влади розширити дію COVID-паспортів.

Попри попередні протести, в ніч на 26 липня парламент Франції затвердив закон, що вимагає пред’явити ковідний "паспорт здоров’я" у ресторанах та для внутрішніх поїздок країною, а також зобов'язує вакцинуватися всіх медичних працівників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.