Зеленський: Без України НАТО і ЄС будуть втрачати

П'ятниця, 10 вересня 2021, 11:16

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова бути в ЄС і НАТО, і що без неї вони будуть втрачати.

Про це він заявив на форумі YES Brainstorming "Після COVID = Перед катастрофою? Кроки до виживання" 10 вересня у Києві, повідомляє "Українська правда".

"Нам здається, що ми потрібні НАТО. Нам здається, що без України міцного ЄС не буде. Я говорю про це відкрито. Я вважаю, що без України НАТО буде втрачати, я вважаю, що без України ЄС буде потрохи послаблюватись", – сказав Зеленський.

Він додав, що Україна готова до вступу в НАТО "рівнем, нашою армією, рівнем наших фахівців, реформ, які ми проводимо (хоч це в першу чергу потрібно нам, для наших людей)".

На думку Зеленського, якщо НАТО і ЄС хочуть, щоб "зміцніла Росія", то так – їм не треба брати Україну.

Але якщо вони хочуть, щоб "ЄС залишився потужним, і НАТО залишився суб’єктом – то такі країни, як Україна – велика, територіально найбільша в Європі, з населенням потужним, яке пережило декілька воєн", – мають бути у цих союзах. 

"Хочете таких міцних партнерів – то запрошуйте нас, а не так, як воно відбувається зараз", – підсумував Зеленський.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден на зустрічі з Володимиром Зеленським у Вашингтоні повторив позицію, заявлену членами Альянсу в брюссельському комюніке червневого саміту НАТО, однак про конкретні терміни щодо членства мова не йшла.

Текст
Текст
Автор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.